HTML

Kiwik és kenguruk

Utazás Ausztrália és Új-Zéland tájain 3 hónapon át.

Friss topikok

  • Bushman: @BergO: Háhááá, megkésve bár, de törve nem kommentel a magyar :-) Igen, az a kis kalandtúra emléke... (2010.06.28. 20:21) Sydney, Melbourne
  • Bushman: @krikounette: Ja, bocs. Nem etettünk krokit. Kengurut viszont igen, az kicsit barátságosabbnak tűn... (2010.05.02. 02:01) Gold Coast, Brisbane
  • bopet: Irigykedem csak..... (főleg a Top Gear miatt. :D) (2010.04.22. 00:05) Délnyugat és északkelet
  • Bushman: @krikounette: igen, az király volt, de legalább nem láttuk a szakadékot a sötétben :-) Itt a bánya... (2010.04.20. 03:17) Az arany bűvöletében
  • Bushman: @krikounette: ha esetleg felker minket a Nat Geo vagy a Travel Channel, nagyon szivesen vallaljuk ... (2010.04.07. 04:38) Szurdokok, bányák, halak

Linkblog

Délnyugat és északkelet

2010.04.19. 09:56 Bushman

Visszaértünk Perth-be 3 hetes nyugat-ausztrál körutunkról és az ottartózkodásunk kicsit hosszabbra sikerült a tervezettnél. Perth klímája már inkább mediterrán, mint száraz sivatagi és ezt meg is tapasztaltuk. Itt ugye októbernek felel meg az április és kaptunk is rendesen az őszi hideg szeles záporokból. Állítólag már hónapok óta nem volt csapadék, de nekünk volt olyan szerencsénk, hogy mindhárom nap esett, míg ott voltunk.

Sajnos amikor visszavittük a kocsit észrevették rajta a vízszintesen végighúzódó karcolásokat, minek következtében egy kis extra kiadásunk támadt. Azt merték feltételezni, hogy letértünk az aszfaltozott útról és biztos a bokrok között karcolódott meg az egész oldala (mind a kettő). Mi persze mondtuk, hogy soha nem hagytuk el a főbb útvonalakat (reméljük a blogunkat nem ismerik), de hát végülis mindegy miért karcos a kocsi, meg kell javíttatni. Már meg is jött a számla, most csak azt várjuk, hogy az önrészt fedező biztosításunkat milyen indokkal utasítják majd el... (Amúgy nem olyan hatalmas összegről van szó, kb. 100 euróba került fejenként az off-road kalandunk)

Perth-ben nem csak az idővel és a kocsival nem volt szerencsénk, de még egy plusz napot is a városban kellett tölteni a Jetstar légitársaság jóvoltából, ugyanis törölték a Carins-be induló járatunkat. Így sajnos csak egy nappal később indulhattunk a jobb felső sarokba. Pedig inkább itt a trópusi éghajlaton töltöttünk volna plusz egy napot mint az eső áztatta Perth-ben, ahol még látnivalóból is alig akad. Ráadásul még a hétvégi Red Bull versenyre sem kezdték el a bemelegítést, így nem láthattuk Bessenyei Pétert akció közben. (Ez elég idegesítő volt, ugyanis a szállodai szobánk erkélyéről tökéletes kilátásunk volt a verseny helyszínére. Csakhát az üres bolyákat nézhettük, meg a boxokat a parton.) Hirtelen jött szabadidőnket a Top Gear legújabb részeivel ütöttük el az ausztrál TV-n, miután a sétálóutcák minden szegletét bejártuk oda-vissza (általában az eső elől futva menekülve). A TV-vel itt csak az az egyetlen a probléma, hogy kb. 5 percenként adnak 4 perc reklámot, így kevéssé élvezhető. Egy másfél órás műsor alatt simán leadnak 15 reklámblokkot...

Végül aztán megérkeztünk Észak-Queenslandbe (a Jetstar jóvoltából hajnali 4 órakor, egy „igazán kényelmes” éjszakai fapados repülőút után). Az idő trópusiasan meleg, magas a páratartalom, a szálloda szuper. Úszni a tengerparton nem lehet a mérges medúzák miatt, azonban a szállodának több hektáros lagúnái vannak az épületek körül, így van hol megmártózni. Ezeket tengervízzel töltik fel, és az aljukon fehér homok van, így az ember az óceánban érezheti magát. A 4 km-es strandon azért sétálni lehet, így a látványban gyönyörködhetünk.

Beljebb a tengerben már nincs annyi medúza, így bátran indultunk a Nagy Korallzátony felfedezésére. Másfél óra hajózás után meg is érkeztünk, hogy felfedezzük a 2000km hosszú korallzátony egy kis szeletét. A biztonság kedvéért kaptunk teljes testet befedő lycra ruhát (a medúzák ellen). A víz legalább 30 fokos volt, a korallok pedig végtelennek tűntek, csak kapkodtuk a fejünket az újabb és újabb színes halak láttán. A pár óra alatt közel 500 képet csináltunk, nem volt egyszerű kiválasztani, hogy melyikeket tartsuk meg. Teknőssel itt sajnos nem találkoztunk, de a korallok és halak elképesztő sokszínűsége kárpótolt minket.

Szombaton meglátogattuk a világ legrégebbi esőerdőjét, az itteni futómadárral, a kazuárral azonban nem találkoztunk. Etettünk viszont annált több kengurut, illetve kisebb rokonát a wallbyt és a wallaroot.

Folytatjuk aussie nyelvleckénket:

Bottleshop=Offlicence (italbolt)

Beanie=Hat

Hungry Jack’s=Burger King

Shag=Cormoran

Barby=Barbecue

Mozzy=Mosquito

És persze OZ (ozi)= Ausztrália

Ja, és képzeljétek a magyar választásokról egész hosszú és részletes beszámoló volt a helyi hírekben. Egyszer csak magyar beszédre lettünk figyelmesek a TV-ben, elég furcsa volt. Időközben megérkeztünk a Gold Coastra (Aranypart), ez Brisbane alatt van kb. 80km-re, ide járnak az ausztrálok nyaralni. Rengeteg halas meg kengurus kép következik!

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwikeskenguruk.blog.hu/api/trackback/id/tr271933525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A.T.S. 2010.04.19. 15:32:28

Ezekkel az autókkal mindig megjárjátok :D
Mi jót mondtak rólunk a Tv-ben? Nagyon jól sikerültek a képek, gyönyörű lehet a korallzátony, és a halak is nagyon szépek.
Vicces ahogy a Réka fogja a koalát, és éljenek a kenguruk.

Jók legyetek!
A.T.S.

Simulacrum 2010.04.19. 16:33:31

Az első kép megadta az alaphangulatot. :-))
Réka annyira megsimogatta a koala fenekét, hogy lejött róla a szürke. :-D
Nekem a két fehér madárról lőtt kép tetszik a legjobban, de nagyon szép a víz alatt is.

beneda 2010.04.19. 21:34:27

Sziasztok!
Csak ámulunk a szebbnél szebb képek láttán.Ezt a rengeteg gyönyörű képet valóban közzé kéne tenni.Ha haza jöttetek kicsit (házalni) kellene néhány magazinnál!
Vigyázzatok magatokra!
-lepkehét-

Bushman 2010.04.20. 03:11:13

@A.T.S.: Csak a választásokról volt szó, Orbán Viktor, Jobbik, meg hasonlók.

@Simulacrum: Az, hogy kopott volt még semmi, de még büdös is volt, pont a mellkasán van a bűzmirigye...

krikounette (törölt) 2010.04.20. 07:22:13

Hű, szuperek a búvárkodós képek, hát engem nem lehetett volna onnan egykönnyen kiszedni, ha egyszer bejutok :DDD
De azért nagyon cukik a szőrös meg a tollas egyedek is. Az utolsó képen a madársegg is jó.
Merre mentek még?

bopet 2010.04.22. 00:05:12

Irigykedem csak.....
(főleg a Top Gear miatt. :D)
süti beállítások módosítása